Diétás ünnepi fogások? Allergiásoknak is fogyasztható finomság? Olyasmi, amit nehéz elképzelni, pedig nem lehetetlen. Kis kompromisszumokkal csodákat készíthetünk a konyhában. Hoztunk is egy elképesztően finom torta recepetet.
Málnás ToTu torta ToTu kávéitallal
Hozzávalók
Az alaphoz
- 6 dkg bármilyen a diétába illeszthető keksz vagy szárított piskóta
- 1 teáskanál holland kakaó
- 3 dkg folyékony kókuszolaj
A fehér réteghez
- 30 dkg ToTu rögös
- 5 dkg eritrit
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 4 lapzselatin (vagy 7 gramm por)
- 1,5 dl víz
A tetejére
- 15 dkg málnapüré
- 2 dkg eritrit
- 4 gramm zselatin
A habos kávéhoz
ToTu kávéital
Elkészítés
Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaforma aljába simítjuk. A hűtőbe tesszük, amíg a fehér réteget elkészítjük, amihez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, majd visszatesszük a hűtőbe. A tetejéhez a hozzávalókat forrásig melegítjük. Langyosra hűtjük, majd a tortára öntjük. Teljes dermedésig visszatesszük a hűtőbe. A habos kávéhoz a ToTu kávéital egy részét poharakba töltjük, a másik részét tejhabosítóval kihabosítjuk, majd a kávéitalra töltjük.