Ma reggel ismét sok helyen esett a hó, a hőmérséklet is visszaesett. Amikor beköszönt a hideg, úgy érezhetjük, hogy bőrünk az időjáráshoz hasonlóan beszürkül, mintha eltűnt volna az élet belőle. Munkácsi Brigitta természetes szépségápolás trükkjei és receptjei kímélő, biztonságos felüdülést hoznak.
Ilyenkor mindig segítségül hívhatjuk a joghurtban található probiotikumokat és tejsavat, valamint a grépfrút C-vitamin- és retinoltartalmát, hogy megszabaduljunkk az elhalt hámsejtektől, és újra élettel teli, ragyogó és feszes legyen az arcbőrünk.
Hozzávalók:
• 125 g görög joghurt
• ½ grépfrút kifacsart leve
Elkészítés:
Keverjük össze a joghurtot a grépfrút kifacsart levével, míg teljesen egynemű és krémes nem lesz.
Használat:
Kenjük fel az előzetesen megtisztított arcunkra a maszkot úgy, hogy a szem környékét kihagyjuk, majd hagyjuk állni rajta 10 percig. Ezt követően mossuk le langyos vízzel, végül krémezzük be hidratálóval.
TIPP:
Ha száraz a bőrünk, 1 evőkanál mézet is keverjünk a joghurthoz és a grépfrúthoz.
FIGYELEM!
A grépfrútban található AHA-sav érzékenyebbé teszi a bőrt a napsütésre, ezért nyáron nem ajánlatos használni.